Aftensmad, Snacks

Lav dine egne sprøde café pommesfritter

Jeg ejer ikke en frituregryde, og har mange gange bandet over, at mine hjemmelavede pommes frites ikke blev helt som de skulle være, når jeg lavede dem i ovnen eller i min actifry. For mig skal en pommes frites være knasende sprød med et fyldigt og mørt indre.
Min actifry gør det nu rimelig godt, men har nu altid synes der manglede dét sidste!
Pga min svoger er tidligere kok, fandt jeg pludselig ud af, at det faktisk var muligt at lave sprøde café pommesfritter hjemme i ens eget køkken! Kunsten ved sprøde pommes frites i ovn er, at få så meget stivelse ud af kartoflerne som muligt og koge dem i eddike. (Og hvor skulle man dog vide det fra….?)

De hjemmelavede pommes frites er utroligt lette at lave, men det tager noget tid, hvorfor jeg anbefaler at skrælle og skære kartoflerne lidt før, så de er parate til at blive lagt i ovnen 30-60 minutters tid før du vil spise dem.

Ingredienser til 4 personer (Alt afhængig, hvor glade i er for pommes)
6 bagekartofler
2 liter vand
1 deciliter alm. eddike
1-1,5 dl olie
1 tsk. paprika
Salt

Fremgangsmåde:
1) Del hver kartoffel i 3-4 skiver den ene vej, og igen den anden vej, så du får omdannet bagekartoflerne til tynde stænger.
2) Kom stængerne i iskoldt vand og skyl dem grundigt. Skyl dem gerne 2 gange.
3) Kom vandet i en gryde sammen med eddiken, og kog det op. Kom stængerne i når vandet bulderkoger. Skru lidt ned og lad det koge ved svag varme i ca. 8-10 minutter.
4) Hæld vandet fra stængerne og køl dem ned. For det går hurtigere, kan de sætte i køleskabet en halv time.
5) Kom stængerne i en frysepose sammen med olie, paprika og salt. Ryst det hele godt sammen, så olien fordeles.
6) Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld stængerne ud. Fordel stængerne godt, så de ikke rører hinanden.
7) Bag dem nu i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have ca. 35-40 minutter. 8) Tag de færdigbagte pommes frites ud af ovnen og drys eventuelt med ekstra salt og server lune til din ret.

Måske tager de lidt ekstra tid, men de her pommesfrittes er virkelig gode! Knasende, sprøde og lige præcis som de skal være!

Forrige Indlæg Næste Indlæg

RELATEREDE INDLÆG

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar